Güncel

Trikocular beklemede

Can Trikotajcılar Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Can, trikocu esnafının yaşanan ekonomik durgunluktan etkilendiğini kaydetti.

Trikocular beklemede
25-01-2017 12:58
Gaziantep

Can Trikotajcılar Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Can, trikocu esnafının yaşanan ekonomik durgunluktan etkilendiğini kaydetti. Can, “Esnafımız büyük bir umutla piyasaların normalleşmesini ve işlerin açılmasını bekliyor” dedi.

Türkiye ve dünya piyasalarında meydana gelen dalgalanmalar trikocu esnafını vurdu. Gaziantep sanayisinin ilk adımlarından bir olan triko sektöründe yer alan esnaflar, dolardaki artış nedeniyle borçlarını ödeyemez hale gelirken, çok sayıda esnaf iş bırakmayı düşünüyor. Konuya ilişkin gazetemize konuşan Can Trikotajcılar Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Can, esnafların sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi. Can, “Piyasalarda meydana gelen dalgalanma esnafın önemli oranda işlerini sekteye uğrattı. Gaziantep sanayisinin önemli kollarından biri olan sektörümüzde yer alan esnaflar, iş yapamadıkları için zor günler geçiriyorlar. Rusya krizi ile başlayan sektörel durgunluk bu yıl esnafımızın daha çok etkilenmesine neden oldu. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi esnaf açısından pek çok yönden olumlu bir etken ancak piyasalardaki dalgalanma sebebiyle esnaflarımız zor günler geçiriyor” dedi.

“MARKALAŞMA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Markalaşma konusundaki düşüncelerini dile getiren Can, “Markalaşma dünya piyasalarında büyük öneme sahip. Gaziantep’te tekstil işiyle uğraşan firmalar kilogramı 10 liradan ürün gönderirken, marka sahibi firmalar 50 liradan ürünlerini pazarlıyorlar. Bu anlamda kalite üretmek gerekiyor. Gaziantepli tekstil üreticileri ürünlerini dünya pazarına İstanbul üzerinde satıyorlar. Kendi markamız olmadığı için ürünler İstanbul firmaları aracılığıyla gönderiliyor. Gaziantep Tekstilinin marklaşması büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

“SEKTÖRDE SIKINTI VAR”

Her yıl mart ayından itibaren esnafların üretime başladıklarını kaydeden Can, “2016 yılında esnaflarımız mayıs ayında üretimlerine başladılar. 2017 yılının ilk ayında olmamıza rağmen esnaflarımız halen ne zaman üretime başlayacaklarını bilmiyorlar. İplik satıcıları iplik vermediği için sektörde bir sıkıntı var. İç piyasadan korktukları için iç piyasaya iplik verilmedi. Buna esnafın giderleri eklenince esnafımız zor zamanlar geçiriyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER