Gündem

Türkiye'nin İlk "Fair Play Annesi" Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Türkiye'nin ilk "Fair Play Annesi" seçildi. Şahin, bu prestijli unvanı Gaziantep’te düzenlenen özel bir törenle aldı.

Türkiye'nin İlk "Fair Play Annesi" Fatma Şahin
05-07-2024 00:30

 TMOK tarafından düzenlenen 1. Fair Play Anneleri Projesi Paneli'nde yapılan açıklamada, Şahin'in liderlik ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem vurgulanarak, Fair Play değerlerinin topluma kazandırılmasında öncü rol oynadığı belirtildi. Şahin, panelde yaptığı konuşmada gönüllülük esaslı çalışma anlayışının önemine değinerek, Gaziantep’in annelerini Fair Play annesi olarak seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi."

"Gönüllülük Esaslı Çalışma Anlayışının Önemi"

Panelde konuşan Başkan Fatma Şahin, gönüllülük esaslı çalışma anlayışının önemine değinerek, "İnsan yetiştirmek kolay değil. Merhameti ve vicdanı öğreterek insanı yaşama hazırlamalıyız. Bu nedenle, Gaziantep’in annelerini Fair Play annesi olarak seçtiği için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne teşekkür ediyorum," dedi.

Eğitim ve Sosyal Projelerde Öncü

Gaziantep’in çocukları için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Şahin, “GASMEK’ler açtık, Anneye Süt Bebeğe Can, Hoş Geldin Minik Hemşerim, mahalle kreşleri gibi projeleri devreye koyduk. Bilim dünyası, eğitimin 7 yaşın çok geç olduğunu, 6 yaşın ise altın çağ olduğunu söylüyor. Bu yüzden okul öncesi eğitimine büyük önem verdik,” dedi.

6 Şubat Deprem Süreci

Başkan Şahin, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından yaşanan süreci de anlattı. Şahin, “Deprem sonrasında afetten en çok etkilenen Nurdağı’na ilk ulaşan araç bizimdi. Yeni yolda üç metre büyüklüğünde yarıklar oluşmuştu. O süreçte depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap vermek için gece gündüz çalıştık,” dedi.

Gaziantep’in Seçilme Sebebi

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Gaziantep’in seçilme nedenini istatistikî verilere dayandırarak, “Kazanan belediye başkanları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in arka arkaya üç seçimi de kazandığını gördük ve projenin ilk adımı için Gaziantep’i seçtik,” dedi.

Fair Play Anneleri Projesi

Fair Play Anneleri projesinin Türkiye’de ve dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Arıpınar, “Fair Play, Allah’ın, vicdanının sesini duymaktır. Bu projeyi ülkemizde canlandırmak için yola çıktık. Başkanımız Fatma Şahin’in ilk olma özelliği dolayısıyla ödülünü de bu program vesilesiyle takdim edeceğiz,” dedi.

Plaket ve Sergi Açılışı

Konuşmaların ardından Başkan Fatma Şahin’e "Türkiye’nin İlk Fair Play Annesi" unvanı dolayısıyla plaket verildi. Panel öncesinde ise fuaye alanında Dünya Fair Play Karikatür ve Fotoğraf Yarışmaları’nda dereceye giren eserlerin sergi açılışı yapıldı.

Fatma Şahin, Gaziantep’teki liderliği ve topluma katkılarıyla sadece belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda “Fair Play Annesi” olarak da önemli bir rol model olduğunu bir kez daha gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER