Yaşam

Ünsal Ören’den “YKS” semineri

Ünsal Ören’den “YKS” semineri
06-11-2017 06:27
Gaziantep

Özel Ünsal Ören Temel Lisesi 12. Sınıf velilerine değişen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemi ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Rehber Öğretmeni Muammer Küçük, Özel Ünsal Ören Temel Lisesi Konferans Salonunda yapılan seminerde, yeni YKS sistemini sunum eşliğinde anlattı. Seminerde, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) içeriği, puan türleri ve değişiklikler konularına değinildi.
“5 değişiklik masada”.

Diğer yandan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ayrıntılarının kamuoyuna açıklanmasının ardından öğrencilerden gelen tepkiler ve sivil toplum kuruluşlarının itirazları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla YÖK yönetimi geçtiğimiz hafta STK temsilcileriyle bir araya gelerek itirazları ve önerileri değerlendirdi.  Yükseköğretim Kurumu (YÖK) üniversiteye girişte bu sene ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda beş değişiklik talebini geçtiğimiz günlerde masaya yatırdı. Sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine YÖK yönetimi, ilk oturumda, Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimler ve din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının eklenmesi, soru sayısının artırılması ve sınavın iki güne uzatılması üzerinde çalışıyor.

STK'lar, YKS'nin birinci oturumunda Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimler ile okullarda zorunlu ders olarak okutulan ve değerler eğitiminin de verildiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin ayrı soru başlıkları altında verilmesini talep ettiler.

Özel Ünsal Ören Temel Lisesi Müdürü Metin Öztürk ise yeni sınav sistemiyle ilgili değişim sürecini yakından takip ettiklerinin altını çizerek öğrencilerini o şekilde yönlendirdiklerini söyledi. Yeni sınav sistemi ile ilgili bilgi veren Öztürk, “Sınav iki oturumda tamamlanacak. Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi soruları olacak. Adayların iki oturumdaki performansı dikkate alınacak. Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanı, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansının da dikkate alınmasıyla hesaplanacak. Yani, lisans programlarına geçiş için, adayın ilk oturumdaki Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40'ı ve ikinci oturumdaki puanının yüzde 60'ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek” dedi.

Öztürk, son olarak, Ünsal Ören Eğitim Kurumları çatısı altında başarılı öğrenciler yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken yeni sınav sisteminin gençlerimize hayırlı olmasını temenni etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER