Mobil

“Üzüntü duyuyoruz”

Doğu ve Güneydoğu illerinde meydana gelen terör faaliyetleri nedeniyle genç fidanların toprağa verildiğini söyleyen ...

“Üzüntü duyuyoruz”
19-01-2016 14:33
Gaziantep

Doğu ve Güneydoğu illerinde meydana gelen terör faaliyetleri nedeniyle genç fidanların toprağa verildiğini söyleyen Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, “Şehit aileleri olarak büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır, Doğu ve Güneydoğu illerinde meydana gelen terör olaylarına tepki gösterdi. Ardı ardına gelen şehit haberleri ile sarsıldıklarını ifade eden Bayındır, teröre karşı mücadelenin kararlılık ile sürdürülmesi gerektiğini söyledi Bayındır, “Terör ile mücadele konusunda kararlı adımlar atılıyor ancak her gün gelen şehit haberleri, toprağa düşen genç fidanların haberlerini aldıkça acımız bir kat daha artıyor. Alınan her haber Şehit ailelerinin yüreklerini dağlıyor. Şehit aileleri olarak teröre karşı taviz verilmeden mücadelelerin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“KANIN DURMASI İÇİN BARIŞ SÜRECİ’NE DESTEK VERDİK”

Barış Süreci’nde acılarını bir kenara bırakarak destek olduklarını ifade eden Bayındır, “Üç yıl boyunca Barış Süreci’ne destek verdik, nihayetinde terör örgütünün faaliyete geçmesiyle yeniden huzursuzluk ortamına dönüldü. Hükümetimiz güzel bir yol çizerek Barış Süreci’nin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için adımlar attı. Barış Süreci için geniş haklar tanındı, emniyet güçleri sürecin devam edebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ancak karşılığı bu olmamalıydı, kan durmuş olsaydı bugün ülkemizde barış ve huzur içerisinde yaşamaya devam edebilirdik. Biz kanın durmasını istiyorduk ancak kaybettiğimiz canlar için teröre karşı verilen mücadelelerin kararlılık ile devam etmesini istiyoruz. Şırnak’ta meydana gelen bombalı saldırıda 3 evladımız şehit oldu. Şehitlerimize rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER