Özel Haber

VATANDAŞ, EKMEĞİNİ NASIL TARTTIRACAK?

Fiyat tarifelerinde büyük harflerle yazıyor ama

VATANDAŞ, EKMEĞİNİ NASIL TARTTIRACAK?
01-08-2018 10:21
Gaziantep

Şehrimizde son yıllarda pide fırınlarında terazi kullanılmamaya başladı. Adet fiyatı üzerinden satışa sunulan ve bazı yoğun saatlerde gramaja dikkat edilmeden üretilen pideler şehrimizin ekmek kültürünün vazgeçilmezi.

Türkiye’nin hiçbir yerinde şehrimizdeki kadar ilgi görmeyen pide fırınlarımızda, diğer illerde olmayan bir uygulama ile de tepside yapılan yemekler de belli ücret karşılığında pişirilip müşterisine teslim ediliyor.

Gaziantep’teki tüm fırınların camlarında asılı duran ve gramaj ve aynı gramaja tekabül eden fiyatların yazılı bulunduğu, Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanlığından tasdikli fiyat tarifelerindeki bir husus gözden kaçmıyor:

“VATANDAŞ EKMEĞİNİ TARTTIR AL”

Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanlığından tasdikli olarak tüm fırınlarda vatandaşın görebileceği bir yere asılı tutulmak suretiyle bulundurulması gereken bu tarifedeki “Vatandaş Ekmeğini Tarttır Al” uyarısı dikkat çekiyor.

VATANDAŞ EKMEĞİNİ NEREDE TARTTIRACAK

Hemen hemen hiçbir fırında tartı aletinin bulunmaması akıllara şu soruyu getiriyor: “Vatandaş ekmeğini nerede tarttıracak?”

Özellikle bazı yoğun iş saatlerinde gramajına ve pişimine özen gösterilmeden sırf yetiştirebilmek için müşteriye sunulan pidelerin eksik gramajlı olması ise tepkilere neden oluyor.
Bu nedenle ekmeğini tane olarak değil de tarttırarak almak isteyen vatandaş ise çaresiz kalıyor.

ÇÖZÜM BULUNMALI

Fırınlardaki bu uygulamanın önüne geçilmesi için ve insanların satın aldığı pidede haksızlığa uğramaması için bir çözüm yolu bulunması gerekmektedir.

Vatandaşın alım gücünün azalması ile pidelerin gramajından çekileceği iddialarının yoğunlaşması üzerine bu konu her kesimden insanın gündemini teşkil ediyor.

Fiyat ya da gramaj ayarı yapılmazdan evvel Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanlığının bu konuyla ilgili bir çözüm üretmesi beklenirken, Odanın, hem tariflere “Vatandaş Ekmeğini Tarttır Al” yazıp hem de tartı aleti kullanmayan fırınları denetlememesi ve uyarıda bulunmaması ise tepkilere neden oluyor.
HABER//AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER