Özel Haber

Yaşayan Atatürk Müzesi ne olacak?

Yaşayan Atatürk Müzesi ne olacak?
14-04-2019 08:57
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsünün nerede hayata geçirileceği belli oldu. Buna göre, Bey Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Eski Öğretmenevi, enstitüye dönüştürülecek. Fakat burada yer alan ve Asım Güzelbey’in zamanında hizmete giren Yaşayan Atatürk Müzesi’nin ne olacağı konusunda ise açıklama yapılmadı.

KOCAMAN BİR SORU İŞARETİ CEVAP BEKLİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesinde önemli bir eşik geçildi. Eski Öğretmenevi binasının enstitüye dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başlattığı çalışmalar projeye dönüştü. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi, Kendirli Kilisesi, zemin katta yer alan restoran ve mutfak yapısını, Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti. Konuyla ilgili çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro (KUDEB) Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı birlikte yürütecek.

YAŞAYAN ATATÜRK MÜZESİ NEREYE TAŞINACAK?

Anadolu topraklarının ve Gaziantep'in kültürel zenginliğini anlatmayı misyon haline getirdiklerini belirten KUDEB Daire Başkanlığı yetkilileri şu açıklamaları yaptı: "Ülkemizde İngiliz, Alman Arkeoloji Enstitüleri gibi birçok yabancı enstitü bulunmakta ancak Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün yokluğu araştırmacılara zorluk çıkarmıştır. Enstitünün yokluğu kendini fazlasıyla hissettirdiğinden Arkeoloji Enstitüsü kurulma ihtiyacı doğmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendinin girişimleri sonucunda, Gaziantep'te bir Anadolu Arkeoloji Enstitüsü kurulması üzerine çalışmalara başlandı. Öncelikle Bey Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Eski Öğretmenevinin binası, enstitüye dönüştüreceğiz. KUDEB Daire Başkanlığı olarak biz de yapının öncelikle restorasyonunu tamamlayacağız. Ardından binayı, arkeoloji dünyasının faydalanabileceği, akademisyenlerin ve öğrencilerin çeşitli araştırmalarını yapabileceği, uluslararası bilimsel yayınların, makalelerin dijiital ve basılı olarak yer aldığı bir merkez haline dönüştüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER