1960 yılından beri Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne hizmet veren ve günde yaklaşık 10 bin hastanın tedavi edildiği Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin 2017 yılının son aylarında yıkılması planlanıyor. Planlama çerçevesinde Şehir Hastanesi projesinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmalar hız kazanacak. Hastanenin yıkılmasından sonra Hürriyet, İnönü ve Özdemirbey caddelerindeki trafik yoğunluğu da rahatlamış olacak.
DAHA ÖNCEDEN ÇÜRÜK RAPORU VAR!
Hastanede daha önce yapılan hizmet binalarının beton kalitesinin tespitinde Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin hizmet binalarının önemli oranında kullanıma elverişli olmadığı anlaşıldı. Perilikaya ve Akkent’te yapımı devam eden devlet hastanelerinin tamamlanmasından sonra yıkılacak olan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi son zamanlarda şikâyetlerle gündeme geliyor. 2017 yılının son aylarında yıkılması planlanan hastanede hasta ve hasta yakınlarından gelen şikâyetlerin artmasından hastane yönetimi yıkım tarihine kadar en iyi hizmeti verebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.
HASTANE YÖNETİMİ BÜYÜK FEDEKARLIK GÖSTERİYOR
1960 yılından beri hizmet veren Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde temizlik yapılmadığı yönünde ki şikâyetlerin artması ise yetkililer “Hastanemizde her gün mıntıka temizliği var. Kocaman bir otopark alanı var orayı da biz temizliyoruz. Hastanenin ortasından bir cadde geçiyor. Aradaki o cadde seyyar satıcılarla dolu biz de bunu zabıtaya haber veriyoruz. Alan boşaldığı zaman da geriye kalan çöpleri hastanemiz personeli temizliyor. Belediyeden temizlemelerini talep etmiyoruz. Kendimiz temizliyoruz. Temizlik konusunda çok gayretli çalışıyoruz. Hastaneler dinamik ortamlardır. Ne kadar temizlerseniz temizleyin hastanelerde sağlıksız insanlar olduğu için tekrar kirleniyor. Elimizden geldiğince bu konuda çok hassas davranıyoruz. 20 yıldan bu yana temizlenmeyen çatı araları geçtiğimiz aylarda temizlendi” şeklinde konuştu.
PERSONELİ SIKINTISINA RAĞMEN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Hastane personelinin yetersiz olmasına karşın hastanede mucizelere yarattıklarını, yıkılacak olan bir hastane için devlete masraf çıkartmak istemediklerini ifade eden yetkililer “ Personel sayısı kısıtlı fakat biz hastanede mucizeler yaratıyoruz. Yöneticiler olarak hastaneyi gece veya gündüz kontrol ediyoruz. Personel temizliğe çok önem veriyor. Acil bölümün içerisinde bulunan tuvaletin kokusu eskiden hissediliyordu. Fakat şu an öyle bir şey yok. Tuvaletin yerini değiştirdik ve de gerekli temizlik her zaman yapılıyor. Böylece kötü koku sıkıntısı da ortadan kalkmış oldu” şeklinde konuştu.
Hastaneyi ziyaret eden hastaların günlük sayısını 10 bine yakın olarak açıklayan yetkililer, hasta sayısı çok olunca da temizlikte ister istemez aksaklık ortaya çıkıyor, dedi. Yetkililer yaptığı açıklamada “Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde toplam 10 bine yakın hastaya bakılıyor. Hasta sayısı çok olunca da temizlikte ister istemez aksaklık ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en büyük tek başına 38 bin metrekare alan olup en çok fatura yapan hastanesi. İlk geldiğimizde hasta ve hasta ve hasta yakınları tarafından hastane personeline karşı şiddet uygulanıyordu. Artık öyle bir şey yok çünkü çalışanlarımızda özgüven arttı. Çalışanlarımız yönetimimizle beraber işlerini sahiplendi. Moral, motivasyon, sahiplenme ve ekip olmayla bunu başardık” dedi.
ACİL SERVİSİNDE SORUN YOK
Acil servislerin zaten yoğun servisler olduğunu vurgulayan yetkililer “Acil servislerin çalışması zaten çok yoğundur. Hastaların bazıları acile gelmeyi daha çok tercih ediyor. Buda acilde daha çabuk işlem görmesinden kaynaklanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu projeyle sarı, yeşil ve kırmızı alanlar var. Zaten kırmızı alanda ki hastaların durumu daha kritik olduğundan aciliyet o tür hastalıklardır. Hastanın durumuna göre acil bölümünde öncelik tanınıyor. Acil bölümünde ki kalabalığı da böyle çözüm bulmuş oluyoruz” dedi.