HAFTANIN “EN..”LERİ..

Merve Tanrıöver
Merve Tanrıöver
HAFTANIN “EN..”LERİ..
05-08-2024
---Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memuru İbrahim Kuzkun eğitim esnasında geçirdiği kaza sonrası yaralı olarak getirildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.
---Yıllık enflasyon Temmuz’da yüzde 61,78 oldu.
---Konutlarda kullanılan doğalgaza %38 zam geldi.
---Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Erdal Kılınç atandı.
---Çiftçilerin fıstık fiyatını protesto eyleminde havaya ateş edildi.
---Büyük tartışmalara yol açan Gaziantep Üniversitesi’nin yemek ihalesi iptal oldu.  
---Dolar  haftanın ilk işlem gününe 33.21’in üzerinde başladı.
---Konya'dan Uşak'a giden Ben Turizm'in şoförü, yol boyunca sigara içip telefonla konuştu. Otobüsteki bazı yolcular bu duruma tepki gösterse de, şoför hiçbirini umursamadı.
---Gaziantep Havalimanı’nda Sunexpress 08:30 Gaziantep-İzmir uçuşunun 8 saat rötar yapması yolcular tarafından protesto ediliyor.
---İstasyon Caddesinde trafikte yaşanan tartışma sonucu elinde bulunan kurusıkı silahla araçtaki kişileri tehdit ve darp eden motosikletli şahıslardan R.K, Y.G ve M.A.Y sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuklandı.
---Instagram'a BTK tarafından erişim engeli getirildi. Erişim engelinin neden getirildiğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
---Belirli bir yaşın üzerindeki sürücüler, artık sürücü belgelerine sahip olsalar bile araç kullanamayacak. Yeni düzenleme, bu yaş sınırının uygulandığı bireyleri etkileyerek trafikteki sürücü profilini değiştirecek.
---Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber, ağustos ayı kira artış oranı da netlik kazandı. TÜFE, on iki aylık ortalamalara göre %65,93 olarak belirlendi.
---İngiltere hükümeti hafta sonuna kadar Netanyahu'nun tutuklanma talebine itirazını geri çekecek.
---Açıklamaları ile adından söz ettiren SGK uzmanı Özgür Erdursun, SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine 10 bin lira destek ödemesi yatırılacağına söyleyerek detayları açıkladı.
---Sektörün toplam mevduatı 17 trilyon 401,9 milyar lira, kredi hacmi ise 13 trilyon 545,1 milyar lira oldu.
---Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın okul arkadaşı Yakup Kalaycı ekip üyesi olarak hacca götürdüğü ve 150 bin lira harcırah ödediği öğrenildi.
---Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yılın 7 aylık döneminde üreticilere devlet destekli tarım sigortası çerçevesinde 3 milyar lira tazminat ödendiğini duyurdu.
---Endonezya'da 45 yaşındaki bir adam, komşusunun kendisine neden evlenmediğini ısrarla sorması üzerine elini kana buladı.
---Küresel piyasalarda yaşanan satış dalgası kripto paralara da yansıyor. Geçen hafta Orta Doğu’da yaşanan çatışmaların jeopolitik riskleri körüklemesi ve ABD’den gelen son ekonomik verilerin resesyona işaret etmesiyle piyasalarda kayıplar hızlandı. 
---Perihan Savaş: Tatlıses’in ihanetini öğrendiğimde çocuğumu düşürüyordum. Üzüntüden 15 gün hastanede yattım. Dört aylıktı kızım. İbrahim Tatlıses vururdu, hep vururdu. Sadece bana değil, herkese vururdu. Onu Allah affetsin.
---Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda defterdarlık uzmanı olarak görev yapan bir memurun Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) gerçekleştirdiği başvuru olumlu sonuçlandı.
---Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, araç sahiplerini uyararak, belirli bir düzenlemeyi gerçekleştirmeyenlerin 9 bin 943 lira kesileceğini açıklamıştı. Cezalar kesilmeye başladı.
---Yurtdışında bir baba, 15 yaşındaki kızına tecavüz eden market çalışanını başından vurdu.
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?