HAFTANIN”EN…”LERİ…

Merve Tanrıöver
Merve Tanrıöver
HAFTANIN”EN…”LERİ…
19-08-2024
---Gaziantep Sele Teslim oldu.Gaziantep’te aniden bastıran yağmur sele sebebiyet verirken sokaklar ve caddeler suyla doldu. 
---Oğuzeli Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete girdi.
---Gaziantep te park halindeki araca çarpan 24 yaşındaki genç hayatını kaybetti.
---OSB’de faaliyet gösteren Dilek Halı’da yangın çıktı.
---Hiçbir akademik deneyimi olmayan, TÜGVA Gaziantep  Temsilcisi imam Veysel Karakuş. Gaziantep Üniversitesi’nde fakülte sekreterliğine atandı.
---Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu yaptığı açıklamada, sağlık sistemi olarak maymun çiçeği virüsüne karşı hazır ve hazırlı olduklarını vurguladı.
---İzmir’in Menderes ve Bozdağ, Manisa’nın Gördes, Karabük’ün Ovacık,Uşak’ın Eşme, Muğla’nın Menteşe, Ula ve Yatağan ilçelerinde alevlerle mücadele sürüyor.
---Orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 2’si tutuklanarak ceza evine gönderildi.
---İstanbul’da Filistinli iş insanının bulunduğu park halindeki araca susturuculu silahlarla saldırı düzenlendi.1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 kişi yaralandı.
---Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi.
---Hatay Suriye sınırında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
---Çiçek aşısı olanların, %85 oranında maymun çiçeğinden korunduğu ortaya çıktı.
---TBMM’deki Can Atalay oturumunda yumruklu kavga çıktı.Oturumun başında Ahmet Şık'ın konuşmasından sonra çıkan tartışmaların ardından görüşmelere 15 dakika ara verildi. Verilen ara sırasında AK Partili milletvekilleri ve TİP milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.
---TBMM de kavgaya karışan Alpay Özalan ve Ahmet Şık’a kınama cezası verildi.
--- Göztepe-Fenerbahçe maçında ortalık karıştı. Ali Koç, Göztepe tribünlerinin saldırısına uğradı.Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.
---Hakkari’de bir evde çamaşır makinesinin içine yılan girdi. Ev sahibinin fark etmesiyle makineden çıkarılan yılan doğaya salındı.
---Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın %98,8’i, Önlisans kontenjanlarının %100’ü doldu.
Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
---15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar  için vize serbestisi uygulamasını da 1 Eylül itibarıyla başlatılacak.
---Bursa’da ‘Kertenkele’ lakaplı Oktay K. isimli hırsız, 14 yıl kaldığı cezaevinden izinli çıktığı gibi 2 gecede 6 eve tırmanarak 250 bin liralık altın ve telefon çaldı.
---Filistin Devlet Başkanı Abbas: “Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze’ye gitme kararı aldık, bunu yaparız”
---Erzurum’da bir firari hükümlü atla kaçmaya çalıştı. Firari hükümlü İHA destekli operasyonla yakalandı.
---Adalet Bakanı Tunç: Eleştiri açıklamalarının suç olmayacağı düzenlemeleri hayata geçirdik. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır.
---Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sosyal medyadan halk plajlarına ilişkin yeni uygulamayı duyurdu ve “Girişleri halihazırda ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye hizmetlerimiz de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak.” dedi.
---İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, sosyal medya platformlarında "Verdiğim sipariş üzerine 3 gündür taciz ve takip ediliyorum." başlığıyla yer alan paylaşımla ilgili çalışma başlatıldı.
Polis ekipleri, yaptıkları incelemede, internet üzerinden verilen yemek siparişini getiren İ.Ç. (35) isimli kuryenin, D.K. (26) adlı sipariş sahibini arayarak taciz ettiğini belirledi.Ekipler tarafından gözaltına alınan İ.Ç'nin 11 suç kaydı olduğu tespit edildi.
---Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde kendi arazisindeki caminin yapımına ev karşılığında izin verdiğini ancak sözün yerine getirilmediğini iddia eden bir kişi, camiyi 7 milyon liraya sosyal medya hesabından satılığa çıkardı.
---Orta Amerika ülkesi El Salvador, Türk şirketi Yılport Holding’in iki önemli limanını genişletmek ve yerel liman otoritesiyle birlikte işletmek amacıyla 1,62 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı.
---İngiltere'nin güneyindeki Eastbourne bölgesinde bir yardım kuruluşu, sokak hayvanları kanununun yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye'den sokak köpeklerini İngiltere'ye ulaştırmaya çalışıyor
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?