HAFTANIN “EN..”LERİ..

Merve Tanrıöver
Merve Tanrıöver
HAFTANIN “EN..”LERİ..
02-09-2024
---30 Ağustos Zafer bayramımız tüm yurt ta coşkuyla kutlandı.
---Gaziantep Şahinbey’de yapılan denetimlerde 3 kez son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen zincir market 1 günlüğüne mühürlenerek kapatıldı.
--Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde su tankerinin altında kalan M. S. G. (9) hayatını kaybetti. 
-Gaziantep te, mahalle manavının çocukların gürültü yaptığı iddiası ile üzerlerine doğru tüfekle ateş ettiği bir grup çocuktan 10 yaşındaki E.B.B. hayatını kaybetti.
---Cumhurbaşkanı Erdoğan:” İstanbul ile Kudüs’ü kim ayırabilir, Gazze’yi Gaziantep’ten kim kopartabilir?”dedi.
--Gaziantep’ te Mehmet Paşa camisinde cuma namazında Atatürk'e hakaret eden ve "Kafirin ruhuna fatiha okunmaz, hadi hadi"diyen kişi gözaltına alındı.
---GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında, 500 ustanın 2,5 kilometre uzunluğunda "dünyanın en uzun kebabı"nı hazırlayarak rekor denemesi yapacağı bildirildi.
---Başkan Şahin müjdeyi verdi: “Gaziantep Büyükşehir ulaşım ağını hidrojenli yeşil yakıta dönüştüren ilk şehir olacak.”
---Bir gün önce askerden gelen Samet Can Yıldırım bugün serinlemek için girdiği Fırat Nehri’nde akıntıya kapılarak kayboldu.
---Gaziantep’te kına gecesinde damatın halasının kocası ile damat arasında halay çekme tartışmasının çıkmasından sonra damatın halasının kocası düğüne yakınlarını çağırarak damadı levye ve sopalarla feci şekilde darp etti.
---GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler kalp krizi geçirdi.
--Şanlıurfa da bir müşteri, fırına verdiği patlıcan ve biberlerin kaybolduğunu öğrenince akrabalarıyla fırını bastı.
---Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ile cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. 
---Yeşilçam'ın ünlü ismi Ahu Tuğba 69 yaşında hayatını kaybetti.
---Yumurta fiyatlarına zam geldi.
---Rize’de bir bakkalda 1 kiloya yakın bal yiyen kedi, fenalık geçirdi.
---Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez Kara, Hava ve Deniz Harp okullarının birincileri kadın öğrenciler oldu.
---Malta hükümeti, Türk Şehitliği yakınında bulunan işlek bir caddeye Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını verme kararı aldı. Caddenin resmi açılışı bu yıl 29 Ekim ya da 10 Kasım’da olması planlanıyor.
---Ekrem İmamoğlu’ndan Cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmamasına tepki:“Hutbede Atatürk yok! Diyanet İşleri Başkanı siyaset yapıyor, milli ve manevi değerlere aykırı hareket ediyor. Kime yarandığı da belli değil.”
---İzmir'de sokak röportajında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ettiği gerekçesiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, avukatının tutuklamaya itirazı üzerine tahliye edildi.
---Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin’de 25 yıl aradan sonra ilk kez bir çocuk felci vakasının tespit edilmesi üzerine, Gazze’de 1 Eylül itibarıyla çatışmalara kısmi olarak ara verileceğini duyurdu.
---Antalya’nın Finike ilçesi Gökçeyaka Yaylası’nda üzerlerinde yıldırım düşen Osman Teke (17) hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
---Türkiye'ye ait Aksungur silahlı insansız hava aracı, Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında düşürüldü.
---Bitlis'te göz ağrısı ve kaşıntısı şikayetiyle hastaneye başvuran 12 yaşındaki kız çocuğunun gözünden canlı kene çıkarıldı. 
---İzmir’in Bornova ilçesinde dağlık alana götürdüğü 4 çocuğundan 3’ünü öldürüp birini de yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunarak ağır yaralanan Vesim Şimşek hayatını kaybetti.
---İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy’de metrobüs kazası yaşandı. Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüsün, başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi. Kazada 35 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin iki şoför ve bir denetim amiri gözaltına alındı.
---Mersin’de dükkanın önünden geçen insanların depresif olduğunu gören bir esnaf, büfenin önüne seksek oyununu çizdi.
---Türk-İş, ağustos ayında açlık sınırının 19 bin 271 liraya yükseldiğini açıkladı. Yoksulluk sınırı da 62 bin 772 lira oldu. Gıda fiyatları ise geçen aya göre yüzde 0,19 artış kaydetti.
--- 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklıların 1 Eylül'den itibaren Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilmesini sağlayacak karar Resmi Gazete'de yayınlandı.
---Türkiye'nin 2023 yılı gelir vergisi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.
---Yönetmen Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filmi, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film' adayı olarak belirlendi.
---Bu yıl internette en çok iş ilanı açılan meslek güvenlik görevlisi oldu. En fazla işe alım ise gıda sektöründe yapılırken en fazla iş ilanı yayımlanan şehir de İstanbul oldu.
---Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdiğini ve uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
---Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine yönelik iddialara son noktayı koydu. Bolat, "Uygulamayı genişletmiyoruz, yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız." dedi.
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?