Ekim ayında Millet Bahçesi projesi kent gündeminde bomba etkisi yarattı. Aslında bomba etkisi yaratan Millet Bahçesi projesi değildi, zaten Millet Bahçesini aylar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep mitinginde söz vermişti,biliyorduk.Asıl mesele Millet Bahçesi projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye meclisinden geçen “Şehitkamil İncilipınar Mahallesi Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği” kararıydı. Bu şu demek oluyordu, şu an mevcut olan Hükümet Konağı binası komple yıkılacak, yerine devasa bir ‘Cuma Camii’ inşa edilecek, Muammer Aksoy Bulvarı ile İstasyon Caddesi arasındaki bağlantı yolu trafiğe kapatılacak - yani valiliğin protokol girişinin ön tarafındaki kısım- ve Kamil Ocak Stadı ile Kapalı Spor Salonunun bulunduğu arazi ticari alana dönüştürülecek. Değişikliğin askıya çıkmasıyla yaklaşık iki haftalık bir sürede Gaziantep’te siyasal partiler ve STK’lar başta olmak yaklaşık 150 kişi ve kuruluş itiraz dilekçesi vererek müthiş bir reaksiyon gösterdi. Fakat itiraz süreci daha bitmeden Büyükşehir Belediyesi yangından mal kaçırırcasına Millet Bahçesi’ni İstanbul’da ihaleye çıkardı. İhaleyle ilgili soru işaretine birazdan değineceğim. Aradan yaklaşık bir buçuk ay geçti ve aldığım bilgilere göre Hükümet Konağı’nın yıkım kararı ertelendi, kurumların hızla başladığı taşınma hazırlıkları durdu. Son kararı İmar Komisyonu verecek denildi,sanırım henüz komisyondan da bir ses çıkmadı. Zihnimi meşgul eden bazı soruları vatandaş adına soruyorum;
1-Mevcut Hükümet Konağı gerçekten depreme dayanıklı değil diye mi yıkmaya karar verdiniz,gerçekten dayanıklı değilse neden kararı durdurdunuz?
2-İhalede en düşük teklif 60 milyon en yüksek teklif 120 milyon, birisi altından diğeri samandan mı yapacaktı?
3-İhale sonucu yapılacak değerlendirmeye göre neticelenecektir denilmişti, hangi kriterlere göre neticelenecekti?
4-Eğer hükümet konağı taşınsaydı onlarca birim nereye taşınacak, kiralama usulü yer teminleri zaten ekonomik olarak zor günler geçiren ülke ekonomisine darbe vurmayacak mıydı?
5-Muammer Aksoy Bulvarıyla, İstasyon Caddesi arasındaki kısım kapatıldığında alternatif yeni yollar veya güzergahlar belirlenmiş miydi, vatandaşın bu konuda mağduriyet yaşamayacağı taahhüt edilmiş miydi?
6-Bu projenin akıbeti nedir, hangi aşamadadır?
“Değerli Hakimiyet Gazetesi okurları, sizlerle ilk kez birlikte olmanın haklı gururu içerisindeyim. Daha iyi bir Gaziantep için sizlerin sesi olmaya söz veriyorum. Kalın sağlıcakla. “
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?