USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAĞIŞIKLIĞIMIZI BESİNLERLE NASIL GÜÇLENDİRİRİZ?

BAĞIŞIKLIĞIMIZI BESİNLERLE NASIL GÜÇLENDİRİRİZ?
10-10-2024

Kış aylarına yavaş yavaş adım atarken grip salgınları da adımını atıyor ne yazık ki. Hastalık türü ne olursa olsun aslında vucütta hastalığın durumuna ve şiddetine göre bir stres oluşmaktadır. Bu stres başımıza bir üzücü olay geldiğinde ya da işin içinden çıkamayacak hale girdiğimizde ki strese benzemiyor. Vücudumuzun kendi dilinde oluşturduğu bir stres… Nedir bu ? Bağışıklığımızın düşmesi ve grip olmamız.

Bağışıklığımızı güçlendirmenin yolu sağlıklı yaşamdan geçiyor.

Sağlıklı yaşam; içerisinde dengeli ve düzenli beslenmenin, düzenli egzersiz yapmanın, ruh sağlımızın yerinde olmasının, yeterli uykunun ve tabiki sigarasız yaşamın bütününü oluşturmaktadır. Hocam bunları bu şartlarda tamamıyla nasıl yaparız dediğinizi duyar gibiyim. Elbette kolay değil zaten ülkece zor dönemlerden geçiyoruz ama bunlar adım adım gerçekleştirebileceğimiz durumlar. Devam eden bir yaşamımız var ve bunun için gerçekten güce ihtiyacımız var.

Birkaç bağışıklığımızı güçlendiren beslenme önerisi verecek olursam;

  • Beslenme programınız  karbonhidrat,protein ve yağ bakımından dengeli olmalıdır.
  • Vitamin ve mineral yetersizliğinizi kontrol ettirip besinlerle veya takviyelerle eksik vitamin ve mineral ihtiyacınızı tamamlamalısınız.
  • Mevsim meyveleri ve sebzelerini mutlaka mevsiminde tüketmelisiniz.
  • Yeteri kadar su içmelisiniz.
  • Turunçgiller ( portakal,mandalina,greyfurt,limon) özellikle C vitamini zenginliğiyle bilinirler, tüketimi arttırılmalıdır.
  • Doğal antibiyotik kaynaklarımız; soğan, sarımsak, kırmızı biber, zerdeçal, tarçın, ekinezya ve bal yediğimiz yiyeceklerde kullanabiliriz.

Sizde bunlardan birtanesini yaparak adım atmış olup başlayabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?