USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ

HAFTANIN “EN…”LERİ
23-06-2024
---Gaziantep’te bir grup Starbucks şubesini basmaya çalışarak içerdikleri protesto etti.
---Gaziantep'in Araban ilçesinde 70 yaşındaki bir adam, 68 yaşındaki karısını tüfekle vurarak öldürdü.
---Gaziantep’te kesilen kurbanların atıkları yol kenarlarında bırakıldı.
---Batıkent Mahallesi’nde intihar girişiminde bulunan 14-15 yaşlarındaki kız çocuğu itfaiye ve polisin ikna etmesi sonucu intihardan vazgeçti.
---Gaziantep-Şanlıurfa yolunda iki hafriyat kamyonu çarpıştı.
---Gaziantep'te bilinmeyen bir nedenle cinnet getiren yabancı uyruklu (Suriyeli) şahıs, 6 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaraladıktan sonra intihar etti.
---Diyarbakır ve Mardin’de 15 kişinin can verdiği yangının çıkış nedeninin elektrik direği olduğu belirlendi.
---Son dönemde alınan bir kararla birlikte, ATM'ler artık 10 ve 20 TL'lik banknotları vermeyecek. 
---Elden kira ödemelerine ceza geliyor.
---Amasya’da bir caminin tuvaletine girip sabunluğu çalan şahıs, ardından son model otomobiline binip olay yerinden uzaklaştı.
---Diyarbakır Sur'da İsrail'i protesto eden bir grup, tekbir getirip sloganlar atarak Burger King şubesini bastı.
---İstanbul Esenyurt'ta bir iş yerinde 2 yıl içerisinde 15 defa hırsızlık yaşandı. Dükkanında 16 kamera ve alarm bulunan esnaf, yetkililerden çözüm talep etti.
---Milli Eğitim Bakanı Tekin, devamsızlık konusunda açıklama yaptı:Devamsızlıktan kalma konusunda esneklik yapmayacağız. Bu kadar öğretmen arkadaşımız fedakarlık yaparken, devlet bu kadar okul, derslik yaparken, eğitim-öğretim süreçlerine yatırım yaparken çocuklarımızın okul dışında başka ortamlarda vakit geçirmelerini doğru bulmuyorum.
---Kapadokya’da sıcak hava balonu ters rüzgar nedeniyle kayalıkların arasına indi. Mahsur kalan 22 kişi kurtarıldı.
---Eşini, vefat eden eski eşiyle kıyaslayan kocayı boşanma davasında tam kusurlu bulan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, tarafların boşanmasına, kadına nafaka ve tazminat ödenmesine karar verdi.
---“Gurbetçi sezonu” olarak da anılan haziran-ağustos ayı döneminde aralığında geçen yıl Türkiye’ye 2 milyonun üzerinde kişi gelmişti. Bu sene gelişlerin yüzde 15 artacağı tahmin ediliyor.
---İstanbul’da bir evde beslenen timsaha el konuldu, sosyal medyada timsah videoları paylaşan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.
---Şanlıurfa da termometreler 52 dereceyi gösterdi. 
---Tacikistan’da başörtüsü takma tamamen yasaklandı. Tacikistan Parlamentosu’ndan geçen karar ile birlikte ülkede başörtüsü takan, satan, ithal eden ve reklamını yapan kimselere ciddi cezalar kesilecek. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri de kaldırıldı.
---Bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi getirilmeyeceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörden gelen talep üzerine bahşişe KDV muafiyeti sağlayacak. Motokurye gelirlerinde de basit vergilendirme usulüne geçilecek, defter tutma zorunluluğu olmayacak.
---Prof.Dr. Celal Şengör, katıldığı bir canlı yayında Darwin Teorisi hakkında konuştu. Şengör, ''Okul kitaplarına evrimi, Darwin'i koymayan haindir. Vatanına, milletine ihanet etmektedir." dedi.
---Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yürütülen “Depozito Yönetim Sistemi” çalışmaları tamamlandı. 2025'te ulusal çapta devreye girecek sistem ile 0.1 ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlar geri dönüşüme kazandırılacak. Her bir şişe veya kutu başına 25 kuruş ödenecek ve bu paralar alışverişte kullanılabilecek.
---AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, uzun süredir tartışma konusu olan başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin bilgi verdi. Güler "Uyutulma olmak zorunda, yasada ötanazi diye geçecek.'' ifadesini kullandı.
---Türkiye'nin iadesini istediği Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de tutuklandı.
---Diamond Tema adlı YouTuber hakkında, bir programda Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlarından soruşturma başlatıldı. Programın yayından kaldırılması için talepte bulunuldu.YouTube’da “Yer6” isimli kanalda şeriatı savunan Asrın Tok ile şeriat karşıtı Diamond Tema isimli kullanıcının tartışması gündem olmuştu.
---Hindistan’da bir adam, bakıcısı olduğu filin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.
---Ankara’da bir şahıs, trafikte sıkıştırdığı vatandaşı MİT kimliği göstererek “Benimle uğraşmanın yatarı ne kadar biliyor musun” diye tehdit etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?