USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN ”EN..”LERİ…

HAFTANIN  ”EN..”LERİ…
21-07-2024
---Gaziantep Bülbülzade Mahallesi'nde iddiaya göre, trafik polisine çarpıp kaçan bir çocuk trafik polisleri tarafından götürüldü. Çocuk reşit değil, polis yoğun bakımda.
---Gazikent’te motosiklet ile halk otobüsünün çarpışması sonucu motosiklette bulunan iki kişi hayatını kaybetti.
---Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep kesiminde 5 tır ile 2 kamyonetin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
---ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini açıkladı.
---Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 6 Şubat depremlerinde Kızılay’ın çadır satması ile ilgili:"Hatalar olabilir, hepimiz insanız"
---Pazartesi ülkede yazın en sıcak günlerinden biri yaşanacak. İstanbul’da 40 derecelerin üstü hissedilecek. Çarşamba gününden itibaren kuzey bölgelerde hava sıcaklıkları düşecek ve yaz sağanakları etkili olacak.
---Şırnak'ta Gabar Dağı'nda petrol arama sahasında sondaj kulesi devrildi. İlk belirlemelere göre, üç kişi sondaj kulesi göçüğünün altında kaldı. Enkaz altında kalan bir mühendis hayatını kaybederken, iki işçi yaralı halde kurtarıldı.
---Adana'da köprüden baraj gölüne düşen otomobildeki çift ve 2 çocuğu hayatını kaybetti.
---En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak.
---Evinde kenevir yetiştiren kadının savunması: “Su döktüm büyüdü.”
---İzmir'de (TCDD) ait yolcu treni, hemzemin geçitte otomobile çarptı. Kazanın etkisiyle otomobil içerisindeki 3 kişi hayatını kaybetti.
---Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi.
---15 Temmuzda 90 bin camide gece saat 00.13 te sela okundu.
---Adıyaman'da Kemal Biçer, tartıştığı eşi Esma Biçer'i boğarak öldürdükten sonra cesedini torbaya koyup bahçeye attı. Komşular bahçeden yayılan kötü kokudan rahatsız olarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polisler evin bahçesindeki naylon torbayı açtığında Esma Biçer'in cansız bedeniyle karşılaştı. 
---İstanbul'da ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve ABD'nin Boston kentinde yakalanan Timur Cihantimur, cezaevinde saldırıya uğradı.
---Ankara’da emanet verilen anahtarları kopyalayıp soygun yapan bakkal yakalandı.
---Dünya genelinde CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle yaşanan sıkıntı, Türkiye’den de birçok kurumu olumsuz etkiledi.
---İzmir’de pek çok noktada yangın çıktı. Yangın hızla yayılarak yerleşim yerlerine ulaştı.
---Ümit Özdağ (sokak köpekleri hakkında): “Sokak kedilerini toplayanlar farelerle karşılaştılar. Kurtları öldürdük yaban domuzu sürüleri kente indi. Doğadaki dengeye müdahale ederseniz karşınıza daha büyük sorunlar çıkıyor.”
---Köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki çocuğun annesi Derya Pınar, sokak hayvanları teklifi komisyonunda kendisine ‘şovcu’ diyenlere ölen çocuğunun ayakkabısını fırlattı.
---Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 18 saat süren görüşmelerinde ilk 3 madde kabul edildi. Komisyonda, görüşmelere 22 Temmuz Pazartesi günü devam edilecek.
---Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir'in Çeşme ilçesinde vereceği konserde iddiaya göre sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etti. Vandi, bekleyişe rağmen sahneye çıkmadı.
---Samsun’da görme engelli çiftten biri, açık bırakılan rögar deliğine düşerek yaralandı.
---Alışverişte fiş veya fatura kesmeyen esnafa ceza artırılıyor. Bir kere yapana ceza 10 bin lira olacak, her tekrarda bu tutar artacak. Fiş almayanlar da 5 bin lira ceza ödeyecek.
---CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medyada dolaşıma sokulan video hakkında bir açıklama yaptı. Sarıgül evinden çektiği videoda, “50 yıllık siyasi hayatımda çok zorluklarla çok engellerle karşılaştım ama böylesine aşağılık bir olayla karşılaşmadım” dedi.
---Çorum'da bir düğünde takı olarak 5 TL takan misafir ile düğün sahibi arasında kavga çıktı.
---Kızılay’ın eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Zehra Kınık’ın otomobille çarparak öldürdüğü kuryenin ailesi;"Kızımın başka çocuğu yoktu. Adalet istiyoruz."Kınık, %50 kusurlu bulundu ancak serbest bırakıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?