USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

HAFTANIN “EN..”LERİ..
11-08-2024
---Gaziantep’ten gezi için Hırvatistan'a giden Muhammet Çolak, Afgan olduğu iddia edilen bir grup tarafından kaçırıldı. 
---Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hem belediye şirketlerinin hem de Tarım Kredi Kooperatifi’nin fıstık alımı yapacağını duyurdu.
---Şehitkamil’de zabıtanın gıda ürünleri satan işyerlerine yaptığı denetim sırasında, bir işletmede 3 ton küflenmiş salça, son kullanma tarihi geçmiş onlarca çikolata, ambalaj bütünlüğü bozulmuş çok sayıda helva ele geçirildi.
---Nizip’te bir tarladan 2 çuval fıstık çalan şüpheli jandarma tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
---Sanko Holding, Gaziantep Futbol Kulübü’nün göğüs sponsorluğundan Kalyon Holding ise stat sponsorluğundan çekildi.
---Gaziantep SMMM Odası Başkanı Hakan Özseven, son günlerde enflasyon muhasebesi başta olmak üzere mali müşavirlerin yaşadığı sorunlara tepki göstermek amacıyla oda önünde mali müşavirlik ruhsatını yaktı.
---Instagram 8 günlük kısıtlamanın ardından erişime açıldı.
---İran'ın başkenti Tahran'da hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi.
---Türkiye 40 yıl sonra ilk kez Olimpiyatlar’ı altın madalya kazanamadan tamamladı.Türkiye 91 ülke içinde ise 64. sırada yer aldı.
---Kesimhanelerle ilgili yeni yönetmelik taslağının hazırlandığını duyuran Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "Kesimhanelerde belirli noktalarda kamera sisteminin kurulmasını zorunlu hale getiriyoruz" açıklamasında bulundu.
---Oyun parkında bir araya gelen çocuklar Roblox yasağını protesto etti.
---RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sokak röportajlarının takibe alındığını açıkladı!
---Cumhurbaşkanı kararıyla yurt dışından sipariş edilen ürünlere ek gümrük vergisi getirildi.
---Amazon'da Türkiye'ye Satış Yapan Yabancı Mağazalar Türkiye'ye Satışları Durdurdu
---Spor giyim markası Nike, Türkiye'deki müşterilerini şok eden bir kararla, internet alışverişlerini durdurduğunu açıkladı.
---Paris’te Busenaz Çakıroğlu, kadınlar 50kg finalinde Çinli rakibi Yu Wu’ya mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
---Martı TAG için beklenen haber geldi. Maliye Bakanlığı, Martı TAG'ı vergiye tabi tutarak paylaşımlı yolculuğun önünü açtı.
---Giresun'da bir düğün esnasında havaya ateş eden maganda, gelinin babası dahil 2 kişiyi öldürdü.
---Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine bağlı Vinhedo şehrinde 58 yolcu ve 4 mürettebatı taşıyan yolcu uçağı düştü. Uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtildi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, uçak kazası nedeniyle üç günlük yas ilan etti.
---Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsü köprünün ayağına saplanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk bilgilere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. 
---Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz’de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, Antalya Kaş’a 48.11 kilometre uzaklıkta gerçekleşti. Depremin derinliği ise 11.76 kilometre olarak kaydedildi.
---Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gelecek sezondan itibaren özel bir yazılım ekibiyle Süper Lig'de korsan yayını engelleyeceklerini söyledi. Ayrıca Hacıosmanoğlu, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile yola devam edeceklerini açıkladı.
---Antalya’da 15 yaşında eşini ikna ederek baba evinden kaçan Ceylan Mumcu ve eşi Ünal Mumcu, o zaman yapamadıkları düğünü 20 yıl sonra yaptı. 
--- CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin toplu taşıma ücretini 5 TL'ye düşürdü, 65 yaş üstü kişilere sınırsız ücretsiz biniş hakkı verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?