USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ…

HAFTANIN “EN…”LERİ…
25-08-2024
---Karkamış Eceler Köyü'nden Uz.Çavuş Hasan Aslan şehit oldu.
---İstanbul'da, trafik denetimi sırasında otomobilin çarpması sonucu şehit olan Mustafa Peksoy, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
---CHP Genel Başkanı Özgür Özel Gaziantep’te Fıstık Mitingi’nde konuştu.
---Geçtiğimiz ay  Fıstıklık Mahallesi’nde pompalı silahla saldırarak birinin ölümüne sebep olan kırtasiyecinin dükkanında bu sabah yangın çıktı.
---Gaziantep'te seyir halindeki motosiklet üzerinde bulunan iki genç kontrolden çıkan motosiklet savrularak biri olay yerinde diğeri ise hastanede hayatını kaybetti.
--- Manisa da kaçak yollarla çoğaltılan 300 "cennet papağanı", Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na getirildi. Doğal Yaşam Parkı'nda karantina altına alınan papağanlar, ziyaretçiyle buluşacak.
---Ankara’da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle alt geçitler, çok sayıda cadde ve sokak su altında kaldı, bazı ev ve iş yerinin zemin katlarını su bastı.
---Sosyal medya platformlarından Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, özel uçağıyla Fransa'da havalimanında gözaltına alındığını Fransızlar duyurdu.
---Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı 238.768 olarak açıklandı.
---Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı: “Fakirler zenginlere özenirse, şükretmezse ve nankör ise, asla bu dünyada mutlu olamaz.”
---Diyarbakır Valiliği kayıp durumunda olan 8 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili  açıklama yaptı. Narin'in evine yakın bölgede bulunan ve kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin başka bir çocuğa ait olduğunu belirtti.
---Yargıtay kaynanasını evinde istemeyen eşi ağır kusurlu buldu.
---Haberleşme uydumuz ilk 11 ülke arasında!
---YÖK üniversite kayıtlarını 2 eylüle kadar uzattıklarını açıkladı.
---Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak." dedi.
---Özgür Özel :”Cumhurbaşkanı adayı değilim. Teknik direktör penaltı atmaz. En doğru oyuncuya attırır. Anketlerde en yüksek oy alan kimse onu aday yapacağım”dedi.
---Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye’nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini “çığır açıcı” olarak nitelendiriyor.
---Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla'nın dünyaca ünlü turistlik ilçesi Marmaris'te üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununu 5 yıldızlı oteli satın alıp, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna çevirerek çözüme kavuşturdu.
---2019 yılında kendisiyle yapılan bir röportajda günde 25 litre su içtiğini açıklayan Necla Bilgi, İstanbul'da artan su fiyatlarının ardından Hatay'a taşındığını söyledi. Hatay'daki evinin bahçesine kuyu açtıran Bilgin, artık 25 litre değil, 10-12 litre su içtiğini belirtti.
---Bolu Belediyesi son 1 ayda yere çöp atan ve tükürenlere toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesildiğini bildirdi.
---Dünyanın en büyük ikinci elması, Afrika ülkesi Botsvana'da faaliyet gösteren Kanadalı Lucara Diamond firmasına ait bir madende bulundu.
---Kanada'da yapılan yeni bir araştırmada, evli erkeklerin bekar erkeklere kıyasla daha sağlıklı yaşlandığı ortaya koyuldu. Söz konusu araştırmada bekar kadınların ise eşlerini kaybetmiş ya da boşanmış kadınlardan daha sağlıklı yaşlandığını tespit edildi.
---Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bir lokantaya at arabası ile gelen 2 kadın, buzdolabından yaklaşık 20 kilo et çaldı.
---Manisa’da eşini sokak ortasında demir sopayla döven şahıs tutuklandı.
---Uzun zamandır kanser tedavisi gören Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski Teknik direktörü Christoph Daum, hayatını kaybetti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?