USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

HAFTANIN “EN..”LERİ..
08-09-2024
---Tunceli’de bir askeri aracın kaza yapması sonucu araçta bulunan 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.
---Hava sıcaklıklarının düşmesiyle Gaziantep'te başlayan yağışlar zaman zaman şiddetini artırıyor. Akşam saatlerine doğru başlayan yağış nedeniyle yine yollar sele teslim oldu.
---Şahinbey ilçesinin Akkent Mahallesi Şehit Bünyamin Dinç sokağı Işıkkent sitesinde meydana gelen olayda, 112 Acil Yardım Hattına gelen intihar ihbarı üzerine adrese giden 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri biri ölü, 2 erkeği yerde kanlar içinde buldu. Yapılan incelemede olayın intihar değil cinayet olduğu ortaya çıkarken yaralı şahıs hastaneye kaldırıldı. Yaşamını yitiren kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı
---Gaziantep te Suruç' lu olduğu iddia edilen 2 aile silahlarla çatıştı masum bir kişi ise çatışmanın arasında kalarak canından oldu.
---Gaziantep’te 5.0 büyüklüğünde merkez üssü Pazarcık olan korkutan bir deprem meydana geldi.
---Gaziantep'te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında firari sanıkların avukatı Ersan Şen, müvekkillerine tutuklanmama garantisi talep etti.
---Gaziantep'te servis ücretleri Haziran ayı baz alındığında yüzde 50 zamlandı. En yakın mesafe 1500 TL oldu.
---Gaziantep’te Kudüs Platformu’nun düzenlediği “Şehid İsmail Haniye’ye Vefa Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
---Gaziantep’te bir vatandaş “çok seviyorum”dediği İspanya Kralı’nın kızı Prenses Leonor de Borbón y Ortiz için Sanayi Camisi’nde Cuma namazı sonrası tatlı dağıttı.
---Koçak Baklava binasında yangın çıktı.
---Binevler Mahallesi’nde yapılan kazı çalışmasında herhangi bir önlem alınmaması sonucunda motorsikletli iki genç açılan çukurun içine düştü.
---Oğuzeli’nde bağlı Kavunluk Köyü’nde işçi servisi uçuruma yuvarlandı. Çok sayıda yaralı var.
---Gaziantep Guinness Dünya Rekorları Kitabına girmeye hazırlanıyor. 13 Eylül’de Gaziantep’te 2.5 km uzunluğunda kebap yapılacak. Bu etkinlik ile Gaziantep en uzun kebap yapan şehir olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabına girecek.
--- Narin Güran'ın adli tıp ön raporuna göre: Boynunda boğma izi bulunduğu,15 gün suda kaldığı, Ayağında kırık olduğu tespit edildi. Narin’in öl*müne ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 23’e yükseldi.
---Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili gerçekleri çarpıtan Netflix yapımı Famagusta dizisi, Türkiye'nin girişimiyle Yunanistan dışında başka hiçbir ülkede yayınlanmayacak.
---Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:“Pazartesi günü okullar, 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması' açılış dersiyle başlayacak.”
---Cumhurbaşkanı Erdoğan:Neredeyse tüm dersliklerinde etkileşimli tahta olan dünyadaki ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
---3 ayrı suçtan 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Polatlar davasında tüm sanıklar tahliye edildi.
---25 yaşındaki hemşire Tuğba Koç, evliliğinin 1. yıl dönümünde, otomobilinin arka koltuğunda boğazı kesilmiş halde bulundu. Eşi A.K.’nin gözaltına alındığı öğrenildi.
---Haluk Levent, doktor tavsiyesiyle sosyal medya kullanmayı bıraktığını açıkladı.
---Şırnak’ın Silopi ilçesinde avlanması yasak olan yaban keçisi avladığı belirlenen kişiye 660 bin TL idari para cezası kesildi.
---Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye ait saldırı gerçekleştirildi.
---Domino’s Pizza, 145 işçiyi işten atan Polonez firmasından ürün almayı durdurdu.
---Philip Morris sigara grubuna zam geldi.
---Çin’de zor şartlar altında çalışan robot ortalığı dağıtıp istifa etti.
---İzmir’de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
---Gümüşhane'de yaşayan 71 yaşındaki İlhan Şahin, ilerleyen yaşına ve gelişen teknolojiye rağmen elinden kitapları düşürmüyor. Kitap aşığı Şahin, hikayesiyle de gençlere örnek oluyor.
---Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla dolandırıcıların yeni tuzakları da öğrencilerin etrafını sarıyor. Maddi yolları kullanarak öğrencilere 'geri ödemesiz burs' ağına düşürmek için SMS ve mail yoluyla ulaşabiliyorlar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?