USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…LERİ”

HAFTANIN “EN…LERİ”
22-09-2024
---Gaziantep ve Şanlıurfa Çiftçi kurutmaya çalıştığı fıstığını yağmura teslim etti.
---Gaziantep'te bakımevinde kalan ablasının yaklaşık 1 yıl önce izini kaybeden, 3 ay önce de İstanbul'dan hayatını kaybettiğine ilişkin telefon alan 77 yaşındaki Abdurrahman Ceyran, bir süre önce gelen haberle ablasının yaşadığını öğrendi.
---Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Meşe’nin 17-18 yaşlarındaki oğlu U.M bir arkadaşını bıçakladı. Bıçaklanan genç tedavi için hastaneye kaldırıldı.
---Gaziantep’te okul çıkışı yaya geçidinde geçen öğrencilere motosiklet çarptı.
---Hazine ve Maliye Bakanlığı, “çok kazanan ancak az vergi veren” mükelleflere yönelik incelemeleri kapsamında lüks yat ve tekne satışlarını takibe aldı.
---Türkiye’de suça sürüklenen çocuk sayısı, son 14 yılda 83 bin 393’ten 178 bin 834’e yükseldi. Çocuklara isnat edilen 3 suçtan 2’si yaralama ve hırsızlık oldu.
---Akdeniz’de aynı anda 6 hortum oluştu.
---Eskişehir’de 17 yaşındaki engelli kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla ilgili olarak kızın annesi, üvey babası ve yabancı uyruklu şahıs tutuklandı.
---Derbi’de kazanan taraf Galatasaray oldu.
---Bingöl'de özel halk otobüsüne oksijen tüpüyle binen bir kişi paniğe yol açtı. Araç hareket edince yolcunun bacaklarının arasından kayan oksijen tüpünün kapağı açıldı. Vatandaşlar hızla aracı terk etti.
---Korkuteli ilçesi Yukarı Karaman Mahallesi mevkisinde yağmurun etkisi ile kontrolden çıkan yolcu otobüsü devrildi. İlk bilgilere göre 10 kişinin yaralandığı kazada, yaralılara ilk müdahale yolculuk yapan vatandaşlardan geldi. Yol trafiğe kapatılırken bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
---Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından ortaya çıkan temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bünyesine 30 bin temizlik personeli alınacağı açıklandı.
---Erkekleri Koruma Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önünde toplandı :”Erkeklerin de kalbi var, çığlıklarını duyun!”
---Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı’nda sahne aldığı mekanda sahnede fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki Arolat yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
---iPhone 16 sırasında bekleyen bir vatandaş: “Zeytinburnu’ndan geldim, 179. sıradayım. Yapay zeka özelliğiyle tanışmaya geldim.”
---ABD, okyanus tabanına dağılan Titan denizaltısının görüntülerini yayınladı.
---Devlet Bahçeli: Bir kısım öğrencinin kılıçları çekerek yaptığı korsan yemin, birlik ve beraberliğimizi dar boğaza soktu.
---Hatay’ın Samandağ ilçesinde denizde hortum meydana geldi.
---Merkez Bankası faizi yüzde elli de sabit tuttu.
---Lübnan’da iletişim cihazları bir kez daha patlatıldı.
---Adli Tıp’tan Diyarbakır Savcılığı’na gönderilen rapor ortaya çıktı. Narin Güran’ın kaybolduğu gün olan 21 Ağustos’ta öld.ğü tespit edildi. Raporda Narin’in ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılarak öld.r.ldüğü belirtildi.
---Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:"85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığı maalesef doğru"Yaşanan bu olay bizlere rahmetli Erbakan Hocamızın şu sözlerini hatırlatmıştır. ;
"Ben size, bunlara değil devlet, leblebici dükkanı bile emanet edilmez demedim mi?"
---Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Warren Buffett, kızı Susie Buffett’ın mutfağını yenilemek için istediği 41 bin dolarlık kredi talebini reddetti. Buffett, milyarlarca dolarlık servetine rağmen, kızına “Herkes gibi bankaya git” yanıtını verdi.
---Antalya’daki bir özel okulda eğitim gören 5 öğrencinin velisi, eğitim seti olarak 30 bin liraya satılan ders kitaplarını, yayınevi ve kitapçılardan yaklaşık 5 bin liraya temin ettikten sonra, çocuklarının derste idareciler tarafından diğer öğrenciler arasında rencide edilip, deneme sınavlarına alınmamakla tehdit edildiğini iddia etti. Velilerin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.
---Türk Telekom CEO’su Ümit Önal:“4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak ‘Türkiye’de internet tarifeleri sudan ucuz’ demek yanlış olmaz.”
---Antalya’da sağlık şartlarına uygun olmayan 2 bin 400 kilogram sucuk, piyasaya sürülmeden ele geçirilerek imha edildi. Olayla ilgili şüpheli hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?