USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ…

HAFTANIN “EN…”LERİ…
30-09-2024
---Gaziantep'te sokak ortasında uzun namlulu silahlarla poz veren şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi yakalandı.
---Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı yaparken jandarma ekiplerince suçüstü yakalanan şüpheli şahıs tutuklandı.
---Gaziantep'te devrilen vincin altında kalarak yaşamını yitiren 20 yaşındaki inşaat işçisinin ölümüyle ilgili inşaat firması sahibi ve ölen işçinin işvereni tutuklandı. Ölüme neden olan vincin sahibi ise her yerde aranıyor.
---Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Haydi Büfelerinin ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Haydi Ekmek Fabrikası, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla açıldı.
---Gaziantep’te çocuk aşıları ve kuduz aşısına ulaşmakta sorun var.
---Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ruhsatsız işyeri çalıştıran Suriyeli işletmeleri kapatacağını duyurdu.
---Suriye Devlet Başkanı Esad, başka ülkelere kaçan Suriyeliler için genel af çıkarttı.
---ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Gaziantepli 4 kardeş, annelerinin babalarını sevgilisiyle birlikte öldürdüğünü iddia etti.
---Altın fiyatları güne yine yükselişle başladı. Serbest piyasada gram altın şu sıralar 2.937,68 TL'den, çeyrek altın ise 5.030,00 TL seviyesinden işlem görüyor.
--- Ticaret Bakanlığı, 'şehit kokusu' adını verdikleri parfümü satan işletmeye yönelik şikayetleri inceledi, o işletmeye para cezası kesildi.
---Adana'da 6 Şubat 2023'teki depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün, 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
---Bir şahıs, namaz kıldırdığı esnada imamın kafasına plastik tabure ile birkaç kez vurdu.Camii cemaati namazın bitmesiyle birlikte şahsı etkisiz hale getirdi.
---CHP nin kedisi Şero,20 yaşında hayatını kaybetti.
---Gaziantep'te sahte deterjan yapımında kullanılan 2 milyon 955 bin TL'lik malzeme yakalandı. 
---50 bin TL'den düşük limitli kredi kartlarında asgari ödeme tutarları yarı yarıya düşürüldü.
Önceden dönem borcunun %40'ı olan asgari ödeme tutarı, artık dönem borcunun %20'si kadar olacak.
---Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti.
---BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi. Kredi kartlarında asgari ödeme oranında da değişikliğe gidildi.
---Adana Ceyhan'da diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç, esnaf komşusu Burak Ç. tarafından "Husumetli olduğum kişinin diş tedavisini nasıl yaparsın?" denilerek muştayla dövüldü. Yüzünde şişlik ve yaralar oluşan Erkılınç, saldırgandan şikayetçi oldu.
---Hatay'da freni patlayan kum yüklü hafriyat kamyon önündeki araçlara çarparak kaza yaptı. Kazada 9 araç zarar görürken 5 kişi de yaralandı.
---Başsavcılık, Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına yönelik yaptığı talebi kabul etti.
---İzmir'in Konak ilçesinde, hastanedeki yakınlarını ziyarete giden otomobil rampa inerken bariyeri aşıp 5 metreden köprülü kavşağın battı çıktısına düşünce araçtaki 5 kadından 3'ü öl.dü, 2'si ise yaralandı.
---Bolu’da yere çöp attığı kameradan tespit edilen bir vatandaşa, 14 bin 407 TL ceza kesildi.
---Yargıtay, bir boşanma davasında işi nedeniyle sık sık seyahate giden kocanın, eşini ve çocuklarını ilgisiz bırakmasını, özel günleri kutlamamasını ve seyahatlerine nadiren eşini götürmesini kusur sayan yerel mahkemenin kararını onadı.
---Antalya’da kontrolden çıkan motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
---Şarkıcı Derya Uluğ'un konserinde, Derya Uluğ'un dikkatini çekmesi üzerine bir zabıta memuru sahneye davet edildi. Davet edilen memur, sanatçıya eşlik etti.
---Lübnan’a hava saldırıları sürerken İsrail hükümeti olağanüstü hal ilan etti. Tel Aviv yönetimi OHAL durumunun 30 Eylül’e kadar devam edeceğini duyurdu.
---Her geçen gün emekliliğini hesaplayan emekliler dilekçelerini yeni yıldan önce verirse 2025 emeklilerinden yüzde 30 fazla maaş alacak. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, “2025 yılında emekli olacakların zarar etmemesi için 2024 yılındaki parametrelerin kullanılması söz konusu olabilir” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?