USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ..

HAFTANIN “EN…”LERİ..
13-10-2024
---Gaziantep'te vahşet! Eşi ve 4 çocuğunu öldüren baba intihar etti.
---Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın (23) cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi.
---Gaziantep'te aile içi şiddet ihbarı nedeniyle bir eve giden polise, evdeki şahıslar silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırgan ve polisler arasında çatışma çıktı.
---Gaziantep’te 59 yaşındaki inşaat ustası Veysel Durmaz, çalıştığı inşaatın 7'nci katından merdiven boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.
---TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş:"İlk 4 madde ile ilgili bir tartışma söz konusu değildir. O konuşmamdan 3. madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek bir algı operasyonudur."
---AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu: Rize'de Burger King açılışına katılan isimler disipline sevk edildi
---İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde polis memurunu b.ç.klayarak yaralayan Oytun I. sevk edildiği mahkeme tarafından 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutulandı.
---1907 doğumlu Türkiye'nin en yaşlı insanı Arzu (117) nine, hayatını kaybetti.
---Alo Fetva Hattı: "Bilmeden domuz eti yenilmesinin vebali ve günahı yok. Allah'tan af isteyeceğiz."
---Diyarbakır’da sahne alan Murat Boz’un yüzüne konser esnasında yabancı cisim fırlatıldı.
---Çanakkale’de sağanak ve fırtına etkili oldu, bazı sokakları su bastı.
---Domuz eti tartışması: Köfteci Yusuf resmen Bakanlık listesine girdi.
---Bir ambulans şoförü, önünde seyreden aracın şoförünü arayarak yol vermesini istedi.
---Gebze'deki hayvan barınağının kedi ve köpeklere ilaç verip poşetledikten sonra çöpe attıkları görüntüler ortaya çıktı.
---Ankara’da bir kadın, ‘tayin isteğinin kabul edilmediği’ yalanıyla 9 yıl kocasından ayrı şehirde yaşadı.
 Mahkeme, kadını kusurlu bulup çiftin boşanmasına karar verdi.
--- Meclis'teki teklife göre limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartı sahipleri yıllık 750 TL katılma payı ödeyecek.
---Savunma Sanayi Fonu'nun gelirlerini artırmayı amaçlayan bu düzenlemeye göre; fiyatı 5 bin lira ve üzerinde saatlerden de yüzde 20 ÖTV alınacak. Savunma sanayii yatırımlarına ilave kaynak için yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor.
---Edirne'de, yolda yürüyen çocuğuna köpeğin saldırmasıyla öfkelenen baba, köpeğin sahibini bıçakladı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan köpeğin sahibi hastaneye kaldırıldı, baba ise gözaltına alındı.
---Elon Musk’ın tanıttığı Optimus Robot’un ABD satış fiyatının 20.000 ila 30.000 dolar arasında olacağı belirtildi.
---Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, sınırda adı insan kaçakçılığı olayına karışan ve tutuklanan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesinin geri alındığını duyurdu.
---Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çocuk cinayetleri ve çocuk istismarı konusunda tüm siyasiler olumlu yönde oy kullanarak Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyon, 22 üyeden oluşacak.
---ABD’li yetkililere göre, Güneş’ten kopan dev bir plazma topu ve beraberindeki manyetik alan bu sabahtan itibaren Dünya'ya çarparak farklı yerlerden görünebilecek görülebilecek auroralara neden olabilir.
---Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi, iki kez tayin nedeniyle il değiştiren kocasına tayin talebinin kabul edilmediği yönünde 9 yıl boyunca yalan beyanda bulunan kadını davranışından dolayı kusurlu bularak çiftin boşanmasına karar verdi.
---Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, “Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur” dedi.
---Fatih'te tabuttan ses gelmesi üzerine yaşadığı anlaşılan ve kaldırıldığı hastanede öl.n 84 yaşındaki adam bugün ikinci kez son yolculuğuna uğurlandı. Yaşlı adamın yakınları hastaneden şikayetçi olacaklarını dile getirdiler.
---Yere çöp atanlara ceza kesilen Bolu’da bir vatandaş, yere çöp attıktan sonra çöpü yerden alıp kameralardan özür diledi.
---Kadına şiddet ve cinsel suçların artmasının ardından “Kimyasal hadım etme” yeniden gündemde. Tıpta, “Kimyasal kastrasyon” olarak adlandırılan yöntemle, ilaçlarla suçlunun vücudunun testosteron hormonu salgılaması engelleniyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?