USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

HAFTANIN “EN..”LERİ..
20-10-2024
---Gaziantep Barosu’nun yeni başkanı Bülent Duran oldu.
---Gaziantep’in sevilen simalarından AvSerdar Serçe TBB delegesi oldu.
---Yurdun pek çok noktasına yılın ilk karı yağdı. 
---Gaziantep’te özel bir kreşte öğretmenlik yapan Betül K. uyuyan bebeğe tokat attı.Öğretmen tutuklandı.
---Kredi kartına 750 TL'lik hizmet bedeli iptal edildi.
---Merkez Bankası faizi sabit tuttu.
---Sivas’ta  4.7 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.
---Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında Bağcılar’daki Özel Hospitalist Hastanesi kapatıldı.
---Memişoğlu: “Vatandaşlarımızın can güvenliği hep kontrol altındaydı, gizli takipteydik.”
---Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 9'a yükseldi.  Avcılar Hospital Hastanesi,TRG Hospitalist Hastanesi, Birinci Hastanesi, Güney Hastanesi,Bağcılar Medilife Hastanesi,Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Reyap İstanbul Hastanesi, Bağcılar Şafak Hastanesi,Silivri Kolan Hospital Hastanesi
---Alışverişlerde 7000 TL ve üzeri harcamalarda banka ve kredi kartı kullanımı zorunlu oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
---Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,87 TL, motorine ise 1,65 TL indirim gelmesi bekleniyor.
---Müge Anlı canlı yayında muskayı açtı; cips paketine sarılı iddia bülteni çıktı!
---Aksaray'da tur otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.
---27 Eylül Cuma günü Van Gölü'ne 'çakıl taşı toplamaya' gittiğini söyleyip kendisinden bir daha haber alınamayan Rojin Kabaiş'in cansız bedeni salı günü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. 
---Bir süredir kalp rahatsızlığı yaşayan oyuncu Vural Çelik, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. 
---Instagram, ekran görüntüsü almayı tamamen engelleyecek yeni bir özellikle kullanıcı gizliliğini artırmayı hedefliyor. Özellikle gençleri siber zorbalıktan korumayı amaçlayan bu adım, sosyal medyada güvenliği ön plana çıkarıyor.
---Kira ödemelerini elden yapanlara ceza artırımı getiren tebliğ yürürlüğe girdi. Buna göre tüm kira ödemeleri banka veya PTT üzerinden yapılacak. Elden kira ödemelerinde hem kiracıya hem de ev sahibine ceza kesilecek. Cezanın tutarı 5 bin liradan az olamayacak. Ceza üst sınırı ise 20 milyon liraya yükseldi.
--- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan'dan gelecek yeni mülteci akınına yeşil ışık! ... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mülteci Açıklaması! "Kapımız Açık ...
---Batman’ın Kozluk ilçesinde 8 yaşındaki kız çocuğu, 7 Ocak günü evinin önünde asılı bulundu. Olayla ilgili cinsel istismar şüphesiyle soruşturma başlatıldı ancak “somut delil olmadığı gerekçesiyle” takipsizlik kararı verildi.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın karara itirazı üzerine dosya yeniden açıldı.
---Antalya’da bir kafede barista olarak çalışan Ahmet Faruk Akgün (24), kullandığı motosiklete otomobilin çarptığı kazada hayatını kaybetti.
---İçişleri Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımladığı, Türkiye'ye insani ikamet izniyle giren sığınmacıların çalışma izni muafiyeti 6 aya çıkartıldı.
---Kahramanmaraş’ta giyim mağazası açılışında izdiham yaşandı.
---Hatay'da depremin 18. ayında başka bir isimle defnedildiği fark edilen Merve Ateş'in naaşı, asrın felaketinde vefat eden anne ve babasının yanına nakledildi. Kardeşine ait bir mezara kavuşmanın buruk mutluluğunu yaşadığını dile getiren İlknur Karaca, "Kardeşimin 20 ay sonra mezarı oldu, duasını edebileceğiz." dedi.
---İstanbul Esenyurt'ta doğum sancıları başlayan Hanife Mete, hastaneye gitmek için taksi bulamayınca metrobüse binmek zorunda kaldı ve yolculuk sırasında doğum yaptı. Aile, dünyaya gelen erkek bebeklerine Yılmaz adını verdi. Bu olay, İETT tarihine geçen ilk metrobüs doğumu olarak kaydedilirken Yılmaz bebek İstanbul’da ömür boyu ücretsiz kullanacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?