USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MÜREKKEP KOKUSU!

15-03-2017

Gaziantep’in önemli değerlerinden Enver-Nurel Taner çifti birlikte mücadele ve başarı ile dolu dolu geçen yılların ardından birikimleri ile yıllardır hayalini kurdukları okulu yaptırabilmek için yurt dışında yaşayan evlatlarına sorarlar: ” Birikimlerimizde çocuklarımız olarak sizlerinde hakkı bulunmakta. Biz hayalini kurduğumuz okulu artık yaptırmak istiyoruz.Sizin görüşlerinizi de almak istiyoruz.”

Böylesi yüksek şahsiyetli ebeveynlerin çocuklarından da yine onlara yakışır cevap gelir.”Siz hayal ettiğiniz okulun yapımına başlayın.Yardıma ihtiyacınız olduğunda bizde varız..”

Nurel-Enver Taner Okulunun engin yürekli sahipleri özel okulları kıskandıracak kalitedeki eğitimi, donanımlı kütüphanesi ve sınavlarda gösterdiği başarıları ile ilimizin en önemli okullarındandır.

Nurel Hocam yazdığı kitapları kitapları, bağış kitapları ile değişim kampanyası başlatarak kitap toplamakta ve kütüphanesi olmayan okulların ihtiyaçlarına destek olmaktadır.

En son olarak Güzelvadi Ortaokulu’ndan bir öğretmenin yakarışlarına merhem olur.Değil kitapları kütüphanesi dahi olmayan bu kenarda unutulmuş okulun önce kütüphanesi onarılır.Sonrasında da yine hocamızın üstün çabaları ile bir okulumuz gençleri daha kitaplarına kavuşmuş olur.Ama nedense örnek alınacak böylesi önemli bir çaba ve başarı basınımızda hak ettiği ilgiyi göremez.

Gaziantep’te sporda önemli ama futbola verdiğimiz önemim yarısını kütüphanelere ve kitap okumaya verebilseydik, eğitim gönüllülerimizin değerlerini daha iyi bilebilseydik, her yıl bütün sınavların sonuçlarında sonunculuklarla anılırken, yüzümüz kızarmaz, bahaneler arkasına saklanmazdık.Her kütüphanenin bir cezaevi kapattığını da unutmazdık.

Bu güzel yürekli eğitim insanından kulağıma küpe ettiklerim;

Kalpleriniz tatlılıkla dolu olmalıdır. Yardımınıza ihtiyacı olan kimseleri göz ardı etmemeli, tam aksine hizmet verebilmek için daima fırsat kollamalısınız. Sadece bu fedakarlık ruhu bile size gerçek mutluluk bahşedecektir.
 Birkaç dakika bile boş zamanınız olunca bir ihtiyaç sahiplerine eğitim ihtiyacı olanlara hizmet verin. Ancak o zaman hayatınız değer kazanacaktır.

Sadece yiyip içmek ve uyumak için bu dünyaya gelmediniz. Hizmet faaliyetlerinde mutlaka yer almalısınız. Yemeğinizi de elinizdekileri de paylaşmalısınız. Eğer hayırseverlik yapmazsanız ve dürüstlük yolunu izlemezseniz hayatınız boş yeredir.

Eğitiminizle böbürlenmeyin. Bu dünyada sizden daha yüksek eğitim görmüş çok kimselerin olduğunu unutmayın.

Hizmet, sadece başkalarına yardım etmek demek değildir. Hizmet faaliyetleriniz sevgi ruhuyla dolu olmalıdır. Sevginin pozitif veçhesi olmadan, yapmış olduğunuz tüm hizmetlerin doğası negatif olur.

Her kime bir yardım yapmak istiyorsanız bu kalıcı bir temele dayanmalıdır.

En güzel hizmet eğitim için verilenidir.Bunun size geri dönüşümüne gün gelir siz dahi inanamazsınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Milletleri ilerleten ve yükselten, zengin kitaplıklardır.

H.Flecher

TEBESSÜM

Sarışının biri kütüphaneye gitmiş ve direk bankoya yönelerek görevliden bir hamburger, bir kola ve bir de patates kızartması istemiş. Görevlinin saf saf yüzüne baktığını gören sarışın bu sefer daha yüksek sesle:

- Anlatamadım galiba beyefendi? Bana bir hamburger, bir kola, bir de patates kızartması, demiş.

Artık iyice sinirlenen görevli:

- Hanımefendi, burası kütüphane! demiş.

Sarışının yüzü kıpkırmızı olmuş, özür dileyip çok çok kısık bir sesle fısıldamış:

- Pardon, pardon... Bana bir hamburger, bir kola ve bir de patates kızartması!!!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?